Sunday, July 3, 2016

French Macarons

Sharing a small story about French Macarons today...
La pièce montée - Les Macarons

Macarons have been produced in the Venetian monasteries since the 8th century A.D. During the Renaissance, Catherine de Medici's, Italian pastry chefs whom she brought with her in 1533 upon marrying Henry II of France arrived in France. Pierre Desfontaines of the French pâtisserie Ladurée has sometimes been credited with its creation in the early part of the 20th century, but another baker, Claude Gerbet, also claims to have invented it.
Ladurée is still offering them.

Dnes sa s vami podelím o francúzske makarónky takouto formou:

Makarónky predstavila francúzskemu kráľovskému dvoru Katarína Medicínska v 16.storočí, no prišli z Talianska. Piekli sa v benátskych kláštoroch už v 8.storočí a v preklade znemenajú snehové pusinky. 

Čajový salón Pons, ktorý už dnes neexistuje, ich ponúkal ako prvý.
Salón Ladurée ich predstavil Parížu v pastelových farbách s rôznými príchuťami a ponúka ich dodnes.

Veľmi ma zaujala pôsobivá prezentácia vo forme vežičky a krásne balenie. 
Čerstvé vydržia 48 hodín. 



Linking up to these parties.  

Monika



Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...