Thursday, November 27, 2014

Shabbilicious & Delicious

Today I am sharing with my shabbilicious friends one different post,
it is homemade
and with craft as well.

It's our favorite and french traditional recipe too.

 I served Chocolate Mousse to the Martini glass and 
I decorated this steam with lila flowers from fresh "Mountain Tea".  


Recipe of "Mousse au chocolat"

Ingredients: 4 eggs - 100 gr sugar - 100 gr chocolate (more than 55% cacao) - 100 gr butter

1/ Melt chocolate in a double boiler 
2/ Add butter and stir
3/ Beat egg yolks with sugar until lightened
4/ Slowly pour melted chocolate into egg yolk-sugar mixture 
5/ Beat the egg whites using a mixer or whisk into stiff peaks
6/ Fold egg whites into chocolate-egg yolk mixture.


Voila! 

Bon appétit 

Recept "Čokoládová pena"

Ingrediencie: 4 vajíčka - 100 gr kryštaľového cukru - 100 gr čokolády na varenie (viac ako 55%)- 100 gr masla

1/ V bain-marie nechajte rozpustiť čokoládu
2/ Keď sa čokoláda takmer rozpustí pridajte maslo a jemne zamiešajte
3/ Vyšľahajte žltky s cukrom do biela
4/ Pomalým pridávaním zamiešajte rozpustenú čokoládu s maslom do vymiešaných žltkov
5/ Vyšľahajte bielky do snehu a primiešajte do predchádzajúcej zmesy
6/  Ja na konci pridávam lyžicu likéru 
7/ Odporúčam pred servírovaním nechať na noc v chladničke  

Prajem dobrú chuť

Ja som čokoládovú penu naservírovala do kryštáľových pohárov na Martini a ozdobila s kvetmi z horského čaju. Stopku som ozdobila papierovými kvietkami hortenzia.


Here is detail of circle with paper hortensia flowers, punch of MS.


Hope you like it!

Monika

Sharing this post here:

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...